Schrijf je in voor onze nieuwsbrief..

1440x600_header_

Privacybeleid

We vinden jouw privacy belangrijk. Alle verwerking van persoonsgegevens vindt plaats in lijn met de Noorse wetgeving. Jouw persoonsgegevens zijn bij ons veilig, ongeacht op welk platform je ze deelt. Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact op met de klantenservice.

Persoonsgegevens zijn gegevens die aan een persoon kunnen worden gekoppeld. Voorbeelden hiervan zijn je naam, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en IP-adres.

1. Doel van de verzameling van persoonsgegevens

We verzamelen persoonsgegevens om:
• te voldoen aan de administratieve verplichtingen van Eqology.no AS
• te voldoen aan gegevensverzoeken van wettelijke instanties

Eqology kan ook andere persoonsgegevens gebruiken die jij als klant hebt opgegeven om je te voorzien van onze beste en meest relevante aanbiedingen. We kunnen dit alleen doen nadat je ons hiervoor toestemming hebt verleend.

2. Welke gegevens worden verzameld?

Eqology verwerkt je persoonsgegevens wanneer je de volgende diensten gebruikt:
• Abonnement
• aankopen via de Eqology-website
• Eqology-pagina's op Facebook

Het gaat hier bijvoorbeeld om je e-mailadres, mobiele telefoonnummer, voor- en achternaam, adres, verzendadres, soort abonnement, interesses en geslacht. Deze informatie kan ook worden gebruikt in het kader van marketing, maar alleen als je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven.

Eqology.no AS gebruikt cookies op onze websites. Lees hier meer over het cookiegebruik.

3. Op welke manier gebruikt Eqology.NO AS je gegevens?

• We gebruiken je gegevens om de diensten te leveren die je van ons verwacht. Zo hebben we je mobiele telefoonnummer nodig om je een sms-bericht te sturen wanneer je bestelling kan worden opgehaald, of je e-mailadres voor het versturen van nieuwsbrieven.
• We helpen je tijd en moeite te besparen door je een snellere winkelervaring te bieden wanneer je ingelogd bent op www.eqology.com.
• We gebruiken je gegevens om markttrends en je behoeften als klant te analyseren via statistieken. We analyseren de gegevens van Eqology-gebruikers ook om onze diensten te verbeteren en verder te ontwikkelen.
• We passen de website van Eqology.no aan jou en je interesses aan. Zo kun je advies en aanbiedingen krijgen op basis van je interesses, of op basis van andere producten die je bij Eqology hebt gekocht.
• We gebruiken ze voor gerichte content en reclames. We willen je content en aanbiedingen laten zien die zo relevant mogelijk voor je zijn, en we meten in hoeverre dit lukt. Als je hiermee instemt, gebruiken we ook gegevens over jezelf, waarnaar je kijkt en waar je je bevindt.
• We gebruiken de gegevens ook om ongewenste of criminele activiteiten te voorkomen. We vinden het heel belangrijk dat er veilig online gewinkeld kan worden op Eqology.com. Vandaar dat we er alles aan doen om ongewenste of criminele activiteiten te voorkomen. We gebruiken verschillende soorten data om overtredingen en fraudepogingen op te sporen, zoals IP-adressen en cookies. Als we iets verdachts vinden, zal ons callcenter of veiligheidsteam de zaak meteen oppakken.

We gebruiken de persoonsgegevens om je de diensten te verlenen waarvoor je je hebt aangemeld. We gebruiken ze ook voor het klantcontact, om de verzending te regelen en facturen op te stellen.

We slaan 5 jaar lang je detailleerde aankoopgeschiedenis op om te voldoen aan de Noorse Lov om bokføring (boekhoudwetgeving). Deze gedetailleerde aankoopgegevens worden vervolgens geanonimiseerd.

Als je hiervan afziet, worden alle gegevens over je die niet volgens de Noorse Lov om bokføring moeten worden opgeslagen, verwijderd. Alle gegevens over je worden verwijderd wanneer de bewaartermijnen van de Noorse Lov om bokføring zijn verlopen.

Eqology gebruikt ook geanonimiseerde gegevens van Facebook om advertenties te tonen aan doelgroepen, bepaalde geslachten en leeftijdsgroepen die onze pagina's volgen. Het bedrijf heeft geen toegang tot de persoonlijke informatie van individuen omtrent marketing. Op Facebook geldt het privacybeleid van Facebook. Facebook biedt gebruikers de mogelijkheid om advertenties van individuele adverteerders te blokkeren.

4. Met wie deelt Eqology informatie? Eqology deelt je informatie met de betreffende postbedrijven.

Eqology.NO AS kan in bepaalde gevallen, indien wettelijk verplicht, ook informatie doorgegeven aan wettelijke instanties.
• Het gaat dan om instanties die de openbaarmaking van dergelijke gegevens krachtens de wet kunnen vereisen.
• Eqology.no deelt geen informatie met derden. Zie punt 5.

5. Wie verwerkt je persoonsgegevens? Dit zijn de gegevensverwerkers.

Een aantal bedrijven helpen ons bij de verwerking van persoonsgegevens. Volgens de Noorse Lov om behandling av personopplysninger (AVG) zijn in dit geval de gegevensverwerkers de bedrijven die namens Eqology.no AS gegevens verwerken in lijn met de gegevensverwerkingsovereenkomsten die met Eqology.no AS zijn gesloten.

De volgende bedrijven, die los van Eqology.no AS staan, zijn belangrijk bij de verwerking van je gegevens:
• Google: verzamelt geanonimiseerde en geaggregeerde gebruiksgegevens die we voor onze digitale diensten kunnen gebruiken. Ze ontvangen geen gezondheidsinformatie of gevoelige persoonsgegevens.
• Facebook: verzamelt geanonimiseerde en geaggregeerde gebruiksgegevens die we voor onze digitale diensten kunnen gebruiken met het oog op advertenties. Ze ontvangen geen gezondheidsinformatie of gevoelige persoonsgegevens.

6. Wijzigingen

Eqology.no AS kan de instemmingsvoorwaarden en het privacybeleid aanpassen om te voldoen aan nieuwe wettelijke vereisten. De voorwaarden kunnen ook veranderen vanwege veranderingen in onze eigen aanpak met het oog op de verzameling en verwerking van persoonsgegevens. Als deze wijzigingen jouw instemming vereisen, zul je gevraagd worden om de nieuwe voorwaarden te accepteren wanneer je inlogt op eqology.com.

Informatie over andere wijzigingen wordt per e-mail of op eqology.com medegedeeld.

7. Jouw rechten

Je kunt je toestemmingen en voorkeuren aanpassen wanneer je bent ingelogd op eqology.com. Nadat je bent ingelogd, heb je toegang tot je persoonsgegevens en je aankoopgeschiedenis.

Inzage
Je hebt het recht om informatie te ontvangen over de persoonsgegevens die we verwerken en hoe deze verwerking plaatsvindt. Je kunt op elk gewenst moment de informatie opvragen die Eqology Group over je opslaat.

Rectificatie en vergetelheid
Eqology verwijdert persoonsgegevens wanneer ze niet langer noodzakelijk zijn voor het doeleinde waarvoor ze werden verzameld. Dit betekent dat zolang je gebruikmaakt van onze diensten, we de nodige informatie over je opslaan.
• Als er onjuiste informatie over jou is opgeslagen, is Eqology verplicht deze informatie te corrigeren.
• Informatie die Eqology.no AS verplicht moet aanhouden uit hoofde van de wetgeving, kan niet op verzoek worden verwijderd.
• Als je eerder toestemming hebt gegeven voor de opslag van je gegevens, kun je altijd op een later moment je toestemming intrekken en vereisen dat de gegevens worden verwijderd.
• Als ingelogde gebruiker op eqology.com.no kun je op elk moment persoonsgegevens aanpassen die onjuist zijn.

Recht op beperking van de verwerking
Als je bezwaar hebt tegen onze toegang en inzage in je persoonsgegevens, of als je wil dat we je persoonsgegevens nog langer dan de vermelde bewaartermijn aanhouden, kun je contact opnemen met support@eqology.com.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid
Als betrokkene heb je het recht om een kopie te ontvangen van de persoonsgegevens die je aan Eqology als verwerkingsverantwoordelijke hebt overhandigd. Deze kopie dienen we in een gestructureerd, veelgebruikt en machineleesbaar formaat aan te leveren.

Als je het oneens bent met de manier waarop we persoonsgegevens verwerken, of als je vragen hebt over de verwerking, kun je een e-mail sturen naar kundeservice@eqology.com. Gebruik als onderwerp 'Persoonsgegevens'.

Je kunt klachten over de verwerking van je gegevens door de Eqology Group melden bij de Noorse autoriteit voor persoonsgegevens. Dit kan per e-mail naar postkasse@datatilsynet.no of telefonisch (vanuit Noorwegen) op het nummer 22 39 69 00.

Eqology.NO AS, Lilleakerveien 2B, 0283 OSLO; Noors KvK-nummer: 988 393 495.
Contactgegevens: telefoonnummer: 21 95 42 24; e-mailadres: support@eqology.com