Zapisz się, by otrzymywać nasz newsletter.

1440x600_header_

Polityka prywatności

Przykładamy ogromną wagę do ochrony Twojej prywatności. Dane osobowe przetwarzamy zgodnie z przepisami prawa norweskiego. Bez względu na to, przez jaką platformę udostępniasz nam dane osobowe, są one bezpieczne. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z obsługą klienta.

Dane osobowe to informacje, które można powiązać z konkretną osobą. Są to między innymi imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail czy adres IP.

1. Cel gromadzenia danych osobowych

Cele gromadzenia danych osobowych są następujące:
• Zachowanie zgodności z ciążącymi na Eqology.no AS zobowiązaniami w zakresie dokumentacji.
• Prowadzenie dokumentacji rozliczeń na potrzeby odpowiednich instytucji.

Eqology.no AS może wykorzystywać również inne dane osobowe, które udostępniasz nam jako Klient, by zapewniać Ci najlepsze i najbardziej interesujące Cię oferty. Potrzebujemy jednak do tego Twojej zgody.

2. Gromadzone dane

Eqology.no AS przetwarza dane osobowe wówczas, gdy korzystasz z naszych usług:
• W związku z Twoimi subskrypcjami.
• W związku z transakcjami, jakich dokonujesz na stronie Eqology.
• W związku z używaniem przez Ciebie naszych stron na Facebooku.

Możemy zbierać między innymi te dane: adres e-mail, numer telefonu komórkowego, imię, nazwisko, adres, adres wysyłki, zawartość subskrypcji, zainteresowania i płeć. Za Twoją wyraźną zgodą dane te możemy również wykorzystywać w kontekstach marketingowych.

Eqology.no AS wykorzystuje na swoich stronach internetowych pliki cookie. Więcej informacji na temat plików cookie znajdziesz tutaj.

3. Wykorzystanie danych przez Eqology.no AS

• Eqology.no AS wykorzystuje gromadzone dane do świadczenia Ci interesujących Cię usług. Przykładem może być numer telefonu komórkowego, pod który wysyłamy potwierdzenie dostarczenia przesyłki, lub adres e-mail, na który wysyłamy newsletter.
• Ponadto, gdy korzystasz z opcji zalogowania się na swoje konto na stronie Eqology, oszczędzasz czas i energię dzięki szybszym zakupom.
• Dzięki danym statystycznym badamy trendy rynkowe i potrzeby Klientów. Analizujemy dane użytkowników Eqology, by rozwijać i ulepszać nasze usługi.
• Dostosowujemy zawartość strony Eqology do Ciebie i Twoich zainteresowań. Opierając się na analizie Twoich zainteresowań i Twoich dotychczasowych zakupów w Eqology, możemy pokazywać Ci przydatne wskazówki i zindywidualizowane oferty.
• Dane wykorzystujemy także do kierowania treści i reklam. Chcemy, by trafiały do Ciebie treści i oferty możliwie najbardziej odpowiadające Twoim potrzebom. Analizujemy to, jak skutecznie udaje nam się spełniać to założenie. Gdy wyrazisz na to zgodę, zbieramy informacje o Tobie, przeglądanych przez Ciebie stronach i produktach oraz o Twojej lokalizacji.
• Zapobiegamy szkodliwym i nielegalnym działaniom. Przykładamy dużą wagę do tego, by sklep internetowy na stronie Eqology był bezpieczny dla naszych Klientów. Dokładamy wszelkich starań, by zapobiegać szkodliwym i nielegalnym działaniom. Korzystamy z różnego rodzaju danych w celu rozpoznawania przypadków złamania regulaminu i prób oszustwa, między innymi przy użyciu adresów IP i plików cookie. W razie jakichkolwiek podejrzeń natychmiast interweniuje nasz zespół call center lub pracownicy odpowiedzialni za kwestie bezpieczeństwa.

Wykorzystujemy dane osobowe, by dostarczać Ci usługi, dla których zarejestrowałeś(-aś) się w naszej witrynie. Korzystamy z nich także w celu zarządzania relacjami z Klientami, realizowania dostaw i fakturowania.

Na mocy ustawy o księgowości szczegółowa historia zakupów przechowywana jest przez okres 5 lat. Następnie szczegółowe dane dotyczące zakupów są anonimizowane.

Jeśli wyrazisz taką wolę, wszystkie dane na Twój temat, z wyjątkiem wymaganych na mocy ustawy o księgowości, zostaną usunięte. Po upływie okresu wymaganego na mocy ustawy o księgowości usuwane są wszystkie zgromadzone dane.

Eqology.no AS korzysta ze zanonimizowanych danych Facebooka, aby kierować reklamy do grup docelowych (m.in. osób w określonym wieku lub określonej płci, które śledzą strony na Facebooku). Nie mamy wglądu w dane osobowe dotyczące konkretnych użytkowników w zakresie marketingu. Na portalu Facebook obowiązujące są reguły prywatności tej firmy. Facebook umożliwia użytkownikom wyłączenie reklam od poszczególnych reklamodawców.

4. Podmioty, którym Eqology.no AS udostępnia dane. Firmy przewozowe

W niektórych określonych przez prawo przypadkach Eqology.no AS może udostępniać dane odpowiednim organom.
• Należą do nich podmioty mające upoważnienie do składania wniosków o przekazanie tych danych.
• Eqology.no AS nie udostępnia danych osobom trzecim. Zob. także punkt 5.

5. Podmioty przetwarzające dane

Kilka różnych podmiotów pomaga nam w przetwarzaniu danych. Są to podmioty przetwarzające dane w rozumieniu ustawy o danych osobowych, które przetwarzają odpowiednie dane zgodnie z umowami powierzenia przetwarzania danych zawartymi z Eqology.no AS oraz innymi instrukcjami Eqology.no AS.

Podmiotami istotnymi w kwestii przetwarzania Twoich danych, niepowiązanymi z Eqology.no AS, są:
• Google. Firma ta przetwarza zanonimizowane zbiorcze dane dotyczące korzystania z naszych usług cyfrowych. Google nie otrzymuje od nas informacji dotyczących Twojego zdrowia ani innych danych wrażliwych.
• Facebook. Firma ta przetwarza zanonimizowane zbiorcze dane dotyczące korzystania z naszych usług cyfrowych w związku z reklamami. Facebook nie otrzymuje od nas informacji dotyczących Twojego zdrowia ani innych danych wrażliwych.

6. Zmiany

Eqology.no AS może wprowadzać zmiany dotyczące regulaminu oraz polityki prywatności, aby zachować zgodność z nowymi wymogami prawnymi. Zmiany regulaminu i polityki prywatności mogą wynikać także ze zmian naszych praktyk dotyczących gromadzenia i przetwarzania danych osobowych. W przypadku zmian wymagających udzielenia zgody poprosimy Cię o ich zatwierdzenie, gdy zalogujesz się na swoje konto Eqology.

O pozostałych zmianach powiadamiamy za pośrednictwem serwisu Eqology lub drogą mailową.

7. Twoje prawa

Możesz zarządzać swoimi zgodami i wyborami na swoim koncie Eqology. Po zalogowaniu się masz także dostęp do swoich danych osobowych i historii zakupów.

Wgląd w dane
Masz prawo dowiadywać się, jakie dane osobowe przetwarzamy oraz w jaki sposób. W każdej chwili możesz złożyć wniosek o dostęp do danych na swój temat zgromadzonych przez Eqology.no AS.

Sprostowanie i usunięcie danych
Eqology.no AS usuwa dane osobowe wówczas, gdy nie są już one konieczne do realizacji celu, dla którego zostały zgromadzone. Oznacza to, że tak długo, jak korzystasz z naszych usług, gromadzimy niezbędne dane na Twój temat.
• W razie zgromadzenia błędnych danych na Twój temat firma Eqology.no AS jest zobowiązana do ich poprawienia.
• Dane, do których przechowywania firma Eqology.no AS jest zobowiązana na mocy przepisów prawa, nie podlegają wnioskom o usunięcie.
• Wyrażoną przez siebie zgodę na przechowywanie danych możesz później wycofać i poprosić o usunięcie tych danych.
• Po zalogowaniu się na stronie Eqology możesz w dowolnym momencie skorygować błędne dane.

Prawo do ograniczenia przetwarzania
Jeśli chcesz, byśmy ograniczyli zakres swojego dostępu i wglądu w Twoje dane osobowe lub przechowywali je dłużej niż przez dany okres, napisz na support@eqology.com.

Prawo do przenoszenia danych
Osoba, której dotyczą dane, ma prawo do uzyskania kopii danych osobowych przekazanych Eqology.no AS jako administratorowi danych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i nadającym się do odczytu maszynowego formacie.

Jeśli nie zgadzasz się ze sposobem, w jaki przetwarzamy Twoje dane, lub masz pytania dotyczące tego przetwarzania, napisz e-mail na adres support@eqology.com. W tytule napisz „Dane osobowe”.

Możesz złożyć skargę dotyczącą sposobu, w jaki Eqology.no AS przetwarza Twoje dane, do norweskiego urzędu ochrony danych (Datatilsynet): adres e-mail: postkasse@datatilsynet.no, numer telefonu: +47 22 39 69 00.

Eqology.no AS, Lilleakerveien 2B, 0283 OSLO, numer ewidencji podatkowej 988 393 495.
Numer telefonu: +47 21 95 42 24, adres e-mail: support@eqology.com